Част от бюлетините от печатницата в Костинброд били за Кърджали

Част от бюлетините, намерени в деня на размисъл в печатницата в Костинброд са били предназначени за 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Другите райони са Варна, Хасково, Пазарджик, Кюстендил и чужбина.
Това били напълно годни за употреба бюлетини в 10 палета.
След 11.45 часа днес Главна прокуратура започна безпрецедентен оглед на живо пред тв камери с участието на двама журналисти като поемни лица на бюлетините, открити в Костинброд. Ще бъде показано какво съдържат пликовете с бюлетини, намерени в печатница “Мултипринт”.
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за две престъпления по случая с намерените 350 хиляди бюлетини в Костинброд и веднага след това, в 22 часа вечерта на 10 май, петък, информирах президента Росен Плевнелиев за случая в Костинброд. Първото, което Плевнелиев постави като задача е да се осигури охрана на бюлетините. Казах му, че това е осигурено от жандармерията, каза главният прокурор Сотир Цацаров. Прокурор № 1 заедно със своите заместници свика пресконференция за случая в Костинброд, където в печатница “Мултипринт”, собственост на общински съветник на ГЕРБ, бяха намерени бюлетини, годни за използване.
На следващия ден, събота, аз предложих на президента до приключване на изборния ден, прокуратурата да работи активно, но да не изнася информация по случая в никакъв случай, за което той напълно бе съгласен. Но информацията изтече в една медия. И прокуратурата бе принудена от медиите да излезе с прессъобщение, коментира още Цацаров.
Той изрази учудването си от изказване на Бойко Борисов, че заради въпросния скандал е изгубил 5-6%, тъй като, по думите му, никъде в съобщението на прокуратурата не е посочена конкретна партия.
hard admin

*

Top