Четири ВУЗ-а искат отличници от Езиковата

Пред девет ученици от Езиковата гимназия в Кърджали отвориха врати три висши учебни заведения-ПУ „П. Хилендарски”, ТУ Габрово и филиала „Л. Каравелов” в Кърджали. Това стана след като те получиха отлични оценки в Областния математически турнир, организиран за 14 път от Съюза на математиците.
Отличниците от дванадесети клас в това оспорвано математическо състезание са Владислав Кавазов, Михаил Мандажиев, Есин Халил, Божидар Алендаров, Дюнягюл Мустафа, Стефан Боюклиев, Мария Григорова, Росица Милева и Мариела Тихова, които вече са студенти в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.
За първи път и Икономически университет Варна признава отлични оценки на учениците от единадесети и дванадесети клас. Отново ученици от гимназията вече са студенти и в това учебно заведение.
В оспорваната надпревара взеха участие ученици от Кърджали, Хасково, Свиленград, Димитровград, Пловдив и други училища от региона.

Георги Базлянков от Езиковата беше без  конкуренция. Със своя математически ум и изключителни знания той, единствен в турнира от всички участвали ученици, получи максималният брой точки за състезанието и заслужено спечели първо място и златен медал и оценка отличен (6,00) за прием в Икономически университет Варна.

24rodopi.com
hard admin

*

Top