Четири катастрофи, главоболия и един антирекорд: Пияч „сгъна” кило ракия, сгъна и две коли

Четири катастрофи са станали за денонощие в областта, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Водач, употребил алкохол, е катастрофирал в Кърджали. Инцидентът е станал в понеделник около 18 часа. 51-годишният Д.М. управлявал “Фолксваген” по ул.”Металург”, отнел предимство на “Мерцедес” и последвал сблъсък. Тестът на виновния за произшествието шофьор отчел 2,16 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан в полицейското управление. Образувано е незабавно производство.

Още две са катастрофите в областния център в понеделник, без пострадали. При излизане от паркинг на ул.”Осми март” лек автомобил “Сеат” с водач М.Ю.(63) ударил таксиметров автомобил. Алкохолните проби на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновния е съставен акт.

На паркинг пред фирма влекач “ДАФ”, управляван от В.М.(34), при маневра ударил метална врата на гараж с прикаченото към колата ремарке. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт.

В Джебел водачът на “Форд” И.С.(41) изгубил контрол над управлението, автомобилът се качил на тротоара, блъснал пътен знак и се спрял в стълбищна площадка на търговски обект. Произшествието станало в района на автогарата. Тестът за алкохол на шофьора е отрицателен. Съставен му е акт.

hard admin

*

Top