„Четири лапи” за кучешкия приют в Кърджали: Шок и ужас! Трябват ни доброволци да извеждат и хранят животните

„Няма да изпадаме в емоционални отклонения, просто защото няма точна дума, която да опише шокът, ужасът и отвращението ни след посещението на приюта в Кърджали.

Отидохме там на проверка с експерти от БАБХ и ОДБХ-Кърджали по наша жалба”, съобщават от организацията „Четири лапи”.

От над 700 заловени кучета през 2012 г., половината са починали в приюта поради болести или сбивания помежду им.

„Констатирахме един куп нарушения, включително и това, че болните животни не се лекуват, настанените животни в приюта не се хранят и извеждат, а клетките рядко се почистват и са се превърнали в развъдник на болести. Само за последните 4 месеца в приюта са починали 114 животни, а едва 35 са кастрирани.

За качеството на работа на т.нар. ветеринарен лекар няма нужда от коментар – достатъчно е да се отбележи, че в аптеката му липсваха дори основни препарати и консумативи, в операционната нямаше и течаща вода”, твърдят от „Четири лапи”.

От организацията за защита на животните смятат, че на първо време трябва да се намерят местни доброволци, които да посещават редовно приюта и да помагат с извеждането и храненето на кучетата, както и да следят дали се почиства и дезинфекцира редовно.

„Кучетата от снимките имат нужда от дом – заловени са по сигнали на граждани, но всъщност нито едно от тях не е агресивно. В една от клетките има краставо и слабо бебе, което се нуждае от спешна помощ”, твърдят от „Четири лапи”.

hard admin

*

Top