Чиновници в Кърджали скриха портретите на премиера в оставка, Пеевски уволни „цветаря на Борисов“ Николай Бареков, той си изпроси "Последна прошка"

Чиновници в Кърджали скриха портретите на Бойко Борисов, а някои дори свалили от стените в офисите календарите с лика на премиера в оставка. Местни шефове на държавни институции и важни чиновници вярвали, че ГЕРБ ще управлява и след 12 май, но се подсигурявали и за вариант „Коалиция на БСП, ДПС и партията на Кунева”.
В столицата пък шефът на проправителствената телевизия Тв7 Николай Бареков е бил уволнен тази сутрин, но по обяд му било простено с…”Последно предупреждение”.
Журналистът е отстранен от поста директор на Тв7, след позорния лупинг, който направи медията след падането на правителството, съобщава агенция Пик. На 20 февруари премиерът Бойко Борисов подаде оставка и Бареков, който безсрамно венцехвалеше политиката на кабинета, откри огън по падналия. Това отврати хиляди българи, дори тези, които не харесваха политиката на Бойко Борисов. Десетки журналисти заклеймиха Бареков като слуга № 1 в журналистиката, пише Пик.
Източници от Тв7, зад която стои депутатът от ДПС Делян Пеевски, разкриха, че след падането на правителството заплатата на Бареков е станала 60 000 лв.
„Затова той реши да вземе страната на народа на протестите. Замина дори за Варна, където са най-мащабните митинги срещу монополите, групировката ТИМ и кмета Кирил Йорданов. Там обаче той се срещна с горчивата реалност – гражданите заглушаваха гласа му със свирки и вувузели, дърпаха му микрофона, опитаха се дори да се саморазправят с него, което не са си позволявали с никой друг тв водещ! Най-скъпоплатените му репортери също изпитаха на гърба си гнева на народа – хората им подвикваха обиди по улиците не само във Варна, а и в София, на Орлов мост”, пише Пик.
Според запознати, собствениците на медията – Корпоративна търговска банка, са решили да се отърват от лошия имидж на Бареков, който вече само вреди на телевизията.
Бареков е наричан в журналистическата гилдия “цветаря на Борисов”. Той поднесе първия букет на Борисов след спечелването на изборите през 2009-та от ГЕРБ.
Бареков отрича да е уволнен.
Източници от Тв7 поясниха, че Бареков е получил последно предупреждение за гафовете в последните дни. За да се измъкнат от ситуацията, по-късно през деня от ръководството на медията ще обявят случилото се за част от телевизионна игра..
hard admin

*

Top