„Чистачът“ на мафията – Недялко Димитров от Кърджали, ще съди България в Страсбург

„Какво толкова. Ако се изцапаш с много кръв, миеш се като на автомивка”, заяви пред Нова телевизия серийният убиец Недялко Димитров-Момата.
Както вече 24rodopi.com писа, жестокият килър, който е от Кърджали, е осъден на доживотен затвор без право на замяна. “Очаквам да накажат България, защото не спазва международните закони”, заяви без скрупули Момата.
Той призна, че надеждата му е Страсбург. “Не ми пука за хората, които съм убил. Пет пари не давам”, каза Момата. “Преценил съм, че мога да ги трепя и да лежа 15 години. Точно преди делото обаче смениха закона. Бях прецакан. Ако знаех, че ще ме осъдят доживот, нямаше да убия тия двамата аборигени”, ожали се жестокият убиец. Той вярва, че няма да умре в затвора.
Недялко Димитров–Момата е безспорно най-смъртоносният сериен убиец в историята на България. Излежаващ в момента доживотна присъда без право на замяна, 46-годишният килър има доказани 8 убийства, но бройката им вероятно ще стане двуцифрена, защото Димитров продължава да разкрива нови свои престъпления от килията си в пазарджишкия затвор.
Момата е едновременно и наемен убиец за разчистване на сметки, както и безжалостен престъпник, когато реши да убива с цел грабеж. Спечелил си слава като Чистача на мафията, Недялко Димитров е отговорен за поне 2-3 от т.нар. знакови убийства в България. Паралелно с изпълняването на тези мръсни поръчки, серийният убиец ликвидира и по свое собствено усмотрение. Такъв е случаят с 67-годишния Баньо Банев от село Мусачево – убийството е извършено с цел грабеж. Пенсионерът има неблагоразумието да се похвали в селския хоремаг, че е успял да продаде голямо количество земи и още същата нощ Момата нахълтва в дома му и го разстрелва от упор с пистолета си марка „Парабел”. Дни след това убива и младо семейство от Димитровград пак с цел обир.
Психолозите и разследващите са категорични, че убиецът няма психически разстройства, а просто е зловещ социопат. „Не съм виновен, самият Господ Бог ми нареждаше да убивам”, споделя пред криминалистите маниакът. Пак по думите на килъра Господ си знаел работата и той просто изпълнявал Божията повеля. „Ако Бог е отредил на жертвите ми да живеят, щеше да направи така, че да не се срещнат с мен. Или револверът ми щеше да засече, или колата ми да закъса, така че да закъснея за убийството”, разказва Момата. Пак по негови признания по време на убийствата той изпитва силен оргазъм.

Недялко Димитров–Момата е роден на 9 февруари 1966 година в Кърджали. Официално в свидетелството му за раждане е вписана само майката, а бащата е неизвестен. Като юноша тренира 3 години щанги и е сред най-твърдия контингент на детските педагогически стаи и ТВУ–тата. С десетките си доказани и недоказани кървави убийства Момата най-вероятно ще бъде признат за най-бруталния и масов убиец в най-новата българска история.

hard admin

*

Top