Чистка на „бели якички“ в „Теклас“ – Метин Дениз е аут!Неби Анъл е големият шеф, Георги Георгиев – силният човек „в сянка“

Чистка на „бели якички” върви в „Теклас България”. Досегашният директор на дружеството, базирано в Индустриална зона Юг край Кърджали, Метин Дениз е със снето доверие. Силните хора в „Теклас България” в момента са Неби Анъл от Съвета на директорите и адвокат Георги Иванов Георгиев.
„Метин Дениз бе отстранен без възражения от негова страна. Разделиха се цивилизовано, изплатиха му сериозна сума. Свалянето на директора няма нищо общо с последните скандали, свързани с нарушаването на трудовото законодателство и с трагичния инцидент, при който загина работник“, поясниха за 24rodopi.com източници от „Теклас България”.
Роденият в Кирковско индустриален инженер (на снимката е Метин Дениз – б. р.) ръководеше дружеството, което произвежда автомобилни части, основно каучукови и пластмасови съединения, в продължение на 6 години. Освободени са и хора от администрацията, като на техните места са командировани кадри от Турция.
„Силният човек в сянка” в „Теклас” е 67-годишният кърджалийски адвокат Георги Иванов Георгиев. До назначаването на нов директор дружеството в Кърджали ще се ръководи от Неби Анъл, който е един от управителите на компанията и генерален директор на 11-те завода „Теклас”.
„От 18 юни има още един човек в Съвета на директорите. Това е 43-годишният Гьоксел Субаши. С него управителите стават 9″, поясниха още източниците ни от „Теклас”. 6-ма от 9-те директори носят фамилията Данон. Най-важният от тях – Морис Данон, е посочил, че назначението на Субаши е във връзка с предстоящата нова голяма инвестиция в Кърджали.
„В момента в „Теклас България” работят 850 души. До три месеца ще открием нов завод в Кърджали. В същото време има увеличен обем на поръчките от автомобилните заводи”, обявил Морис Данон.
Към 31 май работниците в „Теклас” са били 862-ма, докато на 1 януари т. г. ангажираните били 609, установи проверка на 24rodopi.com.
„Към днешна дата във фабриката работят над 1 000 човека”, подчертаха източниците ни.
24rodopi.com
Кой забрани на убития от робот в „Теклас” работник да спира машината, докато я чисти?
Защо натъпкаха в служебен автомобил най-добрата работничка на фабриката и я изхвърлиха извън пределите й?
Защо шефовете на дружеството стигнаха до извода: В Кърджали вече няма работници за нас? От къде „Теклас” ще докара нови работници?
Каква изненада за кърджалийци подготвят за 2015-та година собствениците на фабриката за каучукови изделия?
Отговорите – по-късно в 24rodopi.com и всекидневника „24х7 Родопи”
hard admin

*

Top