Читалище на 100 години с апел: Молим всички, дарете ни книги!

След повече от един век дейност, читалище „Христо Ботев” в Крумовград се обърна за помощ към всички жители в региона, които могат да дарят поне… една книга. Апелът на ръководството е с цел да се обогати фондът на читалището със 100-годишна история.
„В библиотеката се съхраняваха над 57 хиляди тома литература. Тя е методичен център на територията на общината и обслужва широк кръг читатели–студенти, преподаватели, ученици и др. За огромно наше съжаление голяма част от книжния фонд е унищожен и негоден за употреба от условията, в които се помещаваше читалището. Сега то е в обновена сграда, обзаведена и оборудвана по проект, но изпитваме голямо затруднение с набавянето на книги за обновяване на библиотечния фонд. От 1 юни най–малките ни читатели са във ваканция и идват със списъци със задължителна литература за лятната ваканция, а за жалост ние не можем да им я осигурим. Имаме огромна нужда от учебна и художествена литература. Ако разполагате с книга-българска или чужда и можете да се разделите с нея, читателите на библиотеката ще ви бъдат благодарни”, призовават от ръководството на читалището.
То благодари на първите 13 дарители, един от които е предоставил цялата си домашна библиотека, събирана през годините от две поколения в семейството.
24rodopi.com
hard admin

*

Top