Читателите на 24rodopi питат: Крадат ли се приходи от „Гордостта на Кърджали“!?

Уважаема редакция,
Пиша с молба да бъде публикувано това писмо. Ще го озаглавя “Детската железница-гордостта на Кърджали”.
На 02.11.2013г бях на ежедневната ни разходка с децата. В този ден решихме тя да бъде в парк Простор. Разбира се, хубав, слънчев ден, детската железница работи, всички деца имат желание да се повозят. Гордостта на Кърджали – единствената детска железница! Да, така е, но тук се започна  историята. Качих се с 2-годишното си дете, задължена съм да заплатя билет за мен и за детето. Не съм съгласна с това, но платих и какво получих в замяна? – Два къса от билети, където никъде не е ясно какъв номер и каква серия са тези билети. Огледах се около мен, какви билети получават другите. По същия начин и те получават късове от билети и дори служителят имаше наглостта да даде „билети”, които са употребявани, смачкани и след това „изгладени”. Е, това е наглост! На всеки билет е указано къде трябва да се скъса. Нали, когато отидем на кино, театър,опера, та дори да се возим в градския автобус, ние получаваме цял билет. Този билет е нашата застраховка. Ако аз не си платя билет –нямам право да се возя.  Никъде нямаше упоменателна табела за цената на билета, за това дали децата поне до 3 години заплащат билет. Или ако аз получавам половин билет, то трябва да заплатя половин цена!
Аз помня тази железница от моето детство. Всеки, който се возеше си купуваше билет, а децата получаваха половин билет, на половин цена.
Кой е органът, който контролира тези служители на Детската железница? Господа общинари, г-н кмете, това са кражби от приходите за общината, та дори и от приходи на държавата! Вземете мерки!
Аз съм убедена, че не само на мен се е случвало това, но не всеки има това съзнание като мен! Много ще си кажат: Е, за 1 лев!, Да, но не е само един. Сами си направете сметка колко деца и родители се возят!
На следващия ден( 03.11.2013г) отидох пак и историята се повтори едно към едно.
Ето тези въпроси искам да си изясня, или някой да ми отговори на тях!
Прилагам снимка на т. нар. „билети”.
hard admin

*

Top