Човекът, предизвикал скандала с ген. Делов, разчиствал сметки в ДПС

Виновникът – двойкаджия по български, тройкаджия – по турски
Съветникът Мюзеки Ахмед отрича да е в дъното на скандала
Какво написаха 360 кърджалийци до властта
 
Кърджалиецът, който предизвика скандала с почетното звание на ген. Васил Делов, е гонел само лично отмъщение. Той целял да предизвика вътрешно-партийна криза, вследствие на която да има нова серия наказани в кърджалийската организация на ДПС, в това число и уволнения. Заминалият за Одрин местен политик не е допускал, че скандалът, за който вчера писахме пространно, ще добие такива размери.
Това съобщава всекидневникът „24х7 Родопи”, позовавайки се на източници от централата на ДПС.
Ще припомним, че на 17 октомври беше разпространена декларация от една от най-големите изселнически организации в Турция, с която остро се критикува намерението на Общинския съвет в Кърджали да направи почетен гражданин офицер, който е „прогонил турците от Родопите”. Два дни по-късно в Община Кърджали бе внесена подписка от 360 кърджалийци, които поискаха точката за почетното звание да отпадне от дневния ред на тържествената сесия, „за да бъде празникът обединяващ”.
„5 дни преди изселническата федерация да разпространи декларацията, която е остро критична и заплашителна към общинските съветници в Кърджали, човекът е бил в Одрин. Преди това от Турция, уж от изселници, е пратено и писмо до самия лидер на ДПС Ахмед Доган, в което са посочени лица в Кърджали, които трябвало да понесат отговорност, ако номинацията на ген. Делов мине. Лошото е, че интригантът говори твърде лошо български, но и турският му трудно ще му върже оценка „среден (3). Но вие очаквайте интересен развой, защото частният бизнес на този човек е финансиран по много странен и опасен начин”, разкриха източниците от централата на ДПС.
Съветници от ДПС в Кърджали твърдят, че колегата им Мюзеки Ахмед е в основата на скандала „Делов”. Според тях той бил в Одрин на 12 октомври – петък, почти седмица преди групата съветници да оспори номинацията на освободителя на Кърджали за почетен гражданин.
Самият Мюзеки Ахмед отрича да е бил в Одрин с такава цел. Според него други съветници са правели опити да го очернят.
Както вече 24rodopi писа, за отпадането на точката от дневния ред на тържествената сесия, Председателският съвет на ОбС Кърджали се позова на Обръщение на 360 кърджалийци, което гласи:
Обръщение
Уважаеми господин Кмет,
Уважаеми господа Председатели,
През последните седмици темата за „Почетен гражданин на Кърджали” все повече предизвиква различни коментари и разнопосочни оценки.Обществеността на Кърджали е доказала през годините,че почита своята история,герои и паметници. Темата за войната по принцип е предизвиквала различни и разнородни възприятия,мнения и оценки.Спомените за Балканската война все още са живи,засягат съвременниците ни и има незараснали рани.
Историята е дала оценка за постиженията на личностите и героите,участници във войната.Войната сама по себе си не обединява, а разделя.
В тази връзка нека не позволим спомените за войната да пренесем в днешния ден.
НАШИЯ призив към Вас е тази година да не се приемат решения за удостояване със званието”Почетен гражданин”, за да бъде празника обединяващ за всички жители на Община Кърджали”
hard admin

*

Top