„Чорбаджиите“ на „Теклас“: Работникът беше инструктиран, сам си е виновен! Премазаният от машината Еркан от "Възрожденци" се върнал наскоро от Испания

Работникът Еркан Халил, който бе премазан тази сутрин от машина във фабрика „Теклас”, бил инструктиран за работа с машината. Нарушил е правилата за безопасност на труда.
Това са заявили при първите разпити шефовете на „Теклас България”.
Както първи 24rodopi.com писа, 45-годишен работник загина при трудов инцидент към 09.00 часа тази сутрин (тук и тук). Линейката пристигнала в 09.13 часа във фабриката, която се намира край пътя Кърджали – Момчилград, край село Глухар. Спешният екип само е констатирал смъртта на работника.
„Роботът беше премазал главата на колегата. Имаше страшно много кръв. Издъхна на място”, разказаха за 24rodopi.com работници от първата смята във фабриката.
Загиналият е от махалите на село Стремци, но живееше в Кърджали, във “Възрожденци”, твърдят те.
 „Дори още не бяхме го опознали. Както писахте, той започна работа на 10-ти. Преди това е бил на работа в Испания. Върнал се е защото и там останал без работа. Нямало какво да прави в Испания и започна в „Теклас”, заявиха работниците.
Инцидентът е станал по вина на работника, категорични са от ръководството на фабриката. Към 09.00 часа машината за пресоване на маркучи, на която той работел, внезапно спряла. Същата е оградена с предпазна мрежа и в работен цикъл, никой в никакъв случай не бива да влиза в ограденото пространство. Той обаче влязъл вътре и затворил вратичката след себе си, при което се задействал сензор и „роботът” го ударил фатално в главата.

Работникът не е поискал разрешение от ръководството да ремонтира машината, каквото е изричното условие в инструктажа, твърдят от „Теклас-България”. 

hard admin

*

Top