Чудотворната икона, която митрополит Николай ще донесе в Кърджали, лекува! Всеки ще може да се докосне до нея в петък

Чудотворната икона, която митрополит Николай ще донесе в Кърджали, лекува безплодие.
Както вече 24rodopi писа, на 5 април в 17.30 часа християните  в Кърджали ще посрещнат иконата „Света Богородица Златната ябълка”.
Митрополит Николай ще  пристигне на Ардинския мост откъм кв. „Веселчане” и с литийно шествие образът на Богородица  ще бъде отнесен в храма. Там пловдивският владика ще отслужи Малко повечерие с Богородичен акатист, задължителен за петъчните служби по време на Великия пост. След това всички желаещи да се поклонят пред чудотворната икона „Света Богородица Златната ябълка” ще могат да го направят. В петък храмът „Свети Йоан Предтеча” ще бъде отворен, докато не мине и последният мирянин, който иска  да се поклони и помоли пред иконата. На следващия ден тя заминава за друга енория.
За втори път кърджалийци ще имат  възможността да се поклонят и да получат  благословията на Чудотворната икона на Света Богородица „Златната ябълка” .  За първи път тя беше в родопския град през 2009 г. Иконата от 16 век  е от църквата „Свето Успение Богородично” от кв. „Горни Воден” на Асеновград, вярва се, че  изцелява всякакви болести и най-вече безплодие.
hard admin

*

Top