Чужди туроператори проучват възможности за туризъм в Момчилград

Голяма делегация от български и чуждестранни туроператори и журналисти се очаква да пристигне в Момчилград, за да проучат възможностите за сътрудничество в областта на туризма. Това съобщиха от екипа на кмета Акиф Акиф.
Припомняме, че Момчилград в партньорство с общините Кърджали, Крумовград и Кирково рекламираха природните забележителности и богатото културно-историческо наследство на Източните Родопи на туристическото изложение в Москва – MITT 2014. На най-голямото подобно изложение в Русия и едно от петте водещи в света участие взеха кметът на Крумовград Себихан Мехмед, зам.-кметът на Момчилград Ерол Мехмед, който е ръководител на проекта „Източният свят на Родопа планина”, както и ръководителят на „Управление на проекти” към Община Кърджали Надежда Цветкова. Родопският щанд привлече вниманието на посетителите с ръчно изработените мартеници на деца от Момчилград. На щанда на Република България пък се проведе дегустация на вина, демонстрация на народни танци, дърворезба и презентация на видовете туризъм у нас.
Красотите на Източните Родопи се представиха на международните туристически изложения в Лондон, Истанбул, Берлин, Москва и София. Предстои участие на туристическата борса „Културен туризъм” във Велико Търново.
hard admin

*

Top