Шахматист от Млечино спечели турнира в Долно Прахово

Гюнер ШЮКРИ

 

54-годишният Хамит Сали от ардинското село Млечино спечели шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в Долно Прахово. В конкуренция на 12 шахматисти от региона млечинецът записа четири победи от четири кръга и стана категорично първи. Във финалната среща Хамит победи Ресми Зия от Башево. На трето място в надпреварата остана миналогодишният победител Мюмюн Ерхан от Млечино. Той прекрати участието си във финалната тройка поради здравословни причини.

Хамит Сали за пръв път печели шахматния турнир в Долно Прахово. Той работи в кметство Млечино по програмите за временна заетост. Досега е бил първенец и на празниците в Млечино, Горно Прахово и Башево. „Обичам да играя шах, особено през свободното си време. Това увлечение ми е от детските години”, казва той. Допълва, че тънкостите на най-древната игра в света е научил от покойния учител по математика в Млечино Бехчед Османов.

Класиралите се на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Долно Прахово Ахмед Емин.—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top