Швейцарци дариха децата на Кърджали с 14 компютъра

Дарение от 14 компютри, марка „Дел”, приеха в ОДК-Кърджали и 6 – детски градини в общината, в понеделник. То е получено чрез Националната мрежа „За децата” и Сдружение за развитие „Кърджали решава”.

Направено от община Лозана, която променя техниката си и решава да дари децата на Кърджали, чрез посолството на Швейцария, разказа ръководителят на Сдружението Росица Средкова. От думите й стана ясно, че Националната мрежа „За децата” има подписано споразумение за партньорство с посолството на Швейцария.

При приемането на дарението в ОДК присъства и секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир. Стана ясно, че с помощта на общината са осигурени средства да бъдат изплатени транспортните разходи от Швейцария до България за доставка на компютрите.

„Избрахме по-голямата част от компютрите – 16, да бъдат в ОДК, където се посещават различни форми от деца от различни социални групи, могат да се ползват от максимален брой подрастващи. Компютри ще получат и 6 детски градини, защото там нямат такава техника. Там те ще се използват за занятия с деца, включително и такива със специални потребности”, уточни Росица Средкова.

Директорът на ОДК Златка Пеньова благодари за дарението. „Много съм щастлива, че получихме това дарение. Тази техника ще бъде ползвана от деца, които посещават нашите форми, основно – тези от клуб „Компютърен свят”. Досега ние не разполагахме с добри и достатъчно компютри”, каза Златка Пеньова при получаване на дарението.

hard admin

*

Top