Шедьоври на Масне, Брамс, Монти, Шуберт звучаха на Коледния и новогодишен концерт, шефът на музея показа ордена на ген. Делов

Шедьоври на Масне, Брамс, Монти, Шуберт звучаха в Регионалния исторически музей Кърджали на Коледния и новогодишен концерт-матине. Публиката се наслади на обичани класически произведения. В програмата бяха включени популярни цигулкови пиеси, изпълени от Цанка Филипова и Милослава Славова /пиано/. Детският струнен оркестър с диригент Петър Филипов представи популярни Коледни песни.„За мен гостуването в Историческия музей винаги е съпроводено с много приятни изживяване и благодаря за поканата”, каза Цанка Филипова, помощник концерт – майстор на Симфоничния оркестър към Националната музикалната академия. Пътят към голямата сцена на талантливата цигуларка започна от Кърджали, тя е възпитаник на Школата по изкуствата към Дома на културата и Детския струнен оркестър.
За първи път пред обществеността на Кърджали директорът на музея Павел Петков показа орден „Стара планина първа степен”, с който преди седмица посмъртно бе удостоен ген. Васил Делов. Петков съобщи, че внучката на ген.Делов – Надя Делова-Демирова, която живее в Норвегия, и също е цигулар, е обещала при идването си в България следващото лято да изнесе специален концерт за кърджалийци заедно с музиканти от града.
Коледният и новогодишен концерт на 22 декември бе чудесен подарък за меломаните в Кърджали.„Истински музикален празник, невероятно изживяване с много настроение”, с тези думи възторжената публика благодари на организаторите – Община Кърджали и Регионален исторически музей.

—————————————————————–
Усети спортния дух на Issey Miyake L’eau D’issey SPORT само за 30лв

hard admin

*

Top