Шендоан Халит от Русалско – на 25 години, депутат

Най-младият депутат в парламента е от „Атака”, роден е след 10 ноември 1989-та

 

За първи път в демократичната си история България ще има депутат, роден след 10 ноември 1989 г., съобщава Бтв.

Най-младият депутат в 42-рото Народно събрание е роденият през 1991 година Кристиян Димитров. Той е завършил гимназия в София и откакто е пълнолетен, е под знамето на „Атака”.

Млад мъж на 25 години от ардинското село Русалско също става депутат, поясниха за 24rodopi от местното ДПС.

25-годишният Шендоан Халит (на снимката) ще бъде най-младият депутат на Движението. Той е бил строител и сладкар, а от 20-годишен е общински съветник в Павел Баня. Дипломира се в Пловдив в специалност „Стопанско управление”.

„На 2 юни навършвам 26 г. Преди 8 г. станах част от Младежкото ДПС, гласувах за първи път и след 8 години, два мандата през местното самоуправление, сега вече народен представител от листата на ДПС в Стара Загора,” разказа той за кариерата си.

Родителите му са се преселили от Ардино след Възродителния процес. „Същото се е случило и на мене. Аз съм се казвал Розалин. Баща ми – Радослав, майка ми Румяна. Шендоан буквално означава „радостно раждане”,” обясни най-младият депутат от ДПС.

Шендоан смята, че ще е най-полезен в комисията по местно самоуправление.

Най-възрастният народен избраник пък е Стефан Данаилов. Като доайен, той ще има честта да открие първото заседание на новия парламент на 21 май.

hard admin

*

Top