Шефът на българското разузнаване: В последните 400 дни не сме получавали информация Доган да е поръчвал атентат срещу Борисов

При директора на Националната разузнавателна служба (НРС) Драгомир Димитров няма информация лидерът на ДПС Ахмед Доган да е поръчвал атентат срещу министър-председателя в оставка Бойко Борисов.

Това каза самият Димитров пред Би Ти Ви.

От 26 януари 2012 г. досега при мен не е получавана такава информация, каза той.

Шефът на разузнаването (на снимката) обаче не отрече, че може да е имало такъв сигнал преди тази дата и обеща да провери.

Димитров каза още, че дори и да има данни за заплахи, няма да коментира, защото това е класифицирана информация.

Драгомир Димитров оглави НРС през януари 2012 г., а преди това бе зам.-директор на службата.

В парламента днес Борисов призова депутатите да извикат директора на разузнаването, който да им покаже материал, постъпил официално от партньорска разузнавателна централа. В документа се казва, че “заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган”, каза Борисов.

Както вече 24rodopi писа, през юни 2005 година имало заплаха за живота на Бойко Борисов. Тогавашният главен секретар на МВР бил предупреден от сръбските служби.

hard admin

One Comment;

  1. пожарогасители said:

    Това, че днес Борисов е призовал депутатите да извикат директора на разузнаването, който да им покаже материал, постъпил официално от партньорска разузнавателна централа ми се вижда напълно нормално и в ред на правилата, все пак ако има нещо то нека бъде видяно от всички нали така!?Поздравления за хубавият и полезен блок който сте направили често го посещавам за новините.Дано никой не получава подобни заплахи, понеже така се получваа един постоянен кръговрат и все ще има убити от поръчкови хора.

*

Top