Шефът на осветлението в театъра наказва като Кобрата – разклати два зъба по време на работа, ще плати 3 000 лева и 3 години ще трепери

Шефът на осветлението в Кърджали ще плати 3 000 лева обезщетение за … два разклатени зъба на опонент, който си „изпросил боя” в детски комплекс в Крумовград, съобщиха пред 24rodopi.com адвокати.
Мъжът, който наказва почти като Кобрата , М.С.Х. е ръководител художествено осветление в Театрално-музикален център “Димитър Димов” в Кърджали. Той е признат от съда за виновен в това, че в сградата на Общински детски комплекс (ОДК) – Крумовград, като длъжностно лице при изпълнение на службата причинил на Н.И. средна телесна повреда, изразяваща се в тежка степен на луксация (разклащане) на зъб №22 и зъб №23, което наложило изваждането им, съставляващо избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето и говоренето.
Съдът го осъжда на наказание “лишаване от свобода” за срок от три месеца, но с изпитателен срок от 3 години.
М. С. Х. ще заплати на останалия без два зъба Н. И. сумата в размер на  3 000 лева, представляваща обезщетение за причинените му неимуществени вреди. Той ще плати още 1 000 лева разноски по делото.
Добрата новина за Кобрата с Прожекторите е, че съдът не е уважил иска в пълния предявен размер, който бил за 7 000 лева.
24rodopi.com
hard admin

*

Top