Шефът на Пожарната в Крумовград Николай Кирилов е комплексен победител в националното състезание „Пожарникар на годината” -2013

Желая им от сърце повече превенция и по-малко гасене на пожари, заяви кметът на Крумовград Себихан Мехмед

Главен инспектор Николай Кирилов, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” в Крумовград, е комплексен победител в националното състезание „Пожарникар на годината”-2013. Той беше награден на официална церемония днес от зам.министъра на вътрешните работи Васил Маринов, като получи и „Почетен знак на МВР” III-та степен. Пожарната служба в Крумовград излъчи и още един победител. В раздел „Контролна дейност, осъществяващ държавен противопожарен и превантивен контрол” победител е главен пожарникар Бисер Петров.
Нашата работа е силно отборна и независимо, че днес аз получих наградата за комплексен победител в националния конкурс “Пожарникар на годината”, приемам, че това е признание и за останалите 16 колеги, с които работим в РС “Пожарна безопасност и защита на населението” в Крумовград, заяви веднага след награждаването главен инспектор Николай Кирилов. Според него няма да е пресилено, ако се кажа, че обслужват тежък район – с 80 населени места и 403 махали, част от които са в силно пресечени местности. Най-отдалеченото място е на 60 км от общинския център. За всички е ясно колко са важни тези географски особености, когато се налага да се борим с времето при големи пожари и произшествия, подчерта Кирилов. И второто, което той изтъкна , е изключително важната подкрепа, която оказва местното население. 530 души са включени в гасаческите групи по населени места и при тежки пожари се разчита много на тяхната помощ. В Крумовград е организирано доброволно формирование от 10 души, които могат да действат и самостоятелно, и заедно с огнеборците.
А най-хубавото е, че и при най-тежките ситуации няма човешки жертви през последните четири години, обобщи Николай Кирилов.
„Желая им от сърце повече превенция и по-малко гасене на пожари. И да са живи и здрави”, заяви кметът на Крумовград Себихан Мехмед.
На снимките: Николай Кирилов e получил отличието си от зам.министър Васил Маринов, а главният секретар на МВР Светлозар Лазаров връчва наградата на Бисер Петров.
hard admin

*

Top