Шефът на „Теклас“: Рекетират ни! …но не смее да сезира прокуратурата

Двама представители на кърджалийска медия са поискали от пиара на „Теклас-България” 3000 лева месечно за „абонамент”, за да се пише позитивно за дружеството и за да не се пускат негативни публикации. Това твърди пред хасковски сайт с кърджалийски раздел адвокатът Георги Георгиев, който след отстраняването на директора Метин Дениз, е най-важното лице на собствениците на фабриката.
„Ние сме най-големият инвеститор в региона, но сме обезпокоени от водена целенасочено срещу нас от година медийна кампания. Лансирани в медийното пространство бяха лъжи за предизвикване на смъртен случай, за токов удар, разболял работничка, за ниски заплати”, твърди Георгиев.
Той обаче не е посмял за сезира прокуратурата. Не смее да посочи и имена.
Ще припомним, че изпълнителният директор Метин Дениз бе освободен след като робот уби новоназначения работник Еркан Халил. Вирус пък хвърли в паника ръководството и се наложи на всички работници от така нар. „Стар корпус” да се дадат лекарства. Десетки работници бяха в болнични след 29 август.
Както първи 24rodopi.com писа, след трудовата злополука с Еркан Халил последваха кадрови промени в „Теклас България”, където вече работят 1 080 души, а така също и в борда на директорите. В момента „Теклас” извозва работници и от района на Хасково.
24rodopi.com


Бележка на редакцията: Екипът на 24rodopi.com призовава адвокат Георги Георгиев да сезира прокуратурата, ако не блъфира, разбира се. Подхвърлено така излиза, че всички медии рекетират. Когато един адвокат рекетира, това не значи, че цялата адвокатска колегия са рекетьори.
hard admin

*

Top