Шивачки: Сбогом, чорбаджии гадни, отиваме в Кауфланд!

Събират персонала на хипермаркета на 1 февруари

Десетки шивачки от Кърджали и Момчилград са кандидатствали за работа в кърджалийския „Кауфланд”, който отваря врати след месец. Една трета от одобрения персонал на хипермаркета са били досега на работа в различни текстилни дружества.
„Най-експлоатираните хора в Кърджалийско са шивачките. Работим по 12 часа на ден, дори в събота и неделя. Аз и приятелката ми просто казахме „Сбогом, гадни чорбаджии!” и вече сме в екипа на „Кауфланд”. По договор ще работим по 8 часа, като ще ползваме две почивки от по 15 минути. Аз съм в отдел „Фрише” (Свежи храни). Не можех да повярвам като прочетох в договора си, че тук няма извънреден труд”, поясни пред „24х7 Родопи” шивачка с 6-годишен стаж.
Кърджалийският „Кауфланд” ще бъде готов за експлоатация още на 1 февруари, магазинът ще бъде завършен 19 дни предсрочно. Очаква се тържеството по откриването на търговския обект да е на 13 февруари.
Персоналът за магазина е окомплектован, като най-отговорните кадри са назначени още през декември. Близо 100 човека ще работят в кърджалийския „Кауфланд”, който ще отнеме клиентелата на „Билла” и „Лидъл” заради по-ниските цени и по-широкия спектър в предлагането. По-голямата част от ангажираните ще получават между 450 и 550 лева на месец.
Водещата фирма за търговия с хранителни стоки в Европа „Кауфланд” спечели търга на община Кърджали за продажба на терен в кв. „Студен кладенец” с площ от 13 305 кв.м. преди година. Първоначално обявената тръжна цена за обекта беше 2 955 000 лева. Новите собственици го придобиха като наддадоха до 2 960 000лв. без ДДС.

Още по темата: 1 500 души поискаха да работят в „Кауфланд”. Какво отговориха от „Кауфланд България” на въпросите на 24rodopi за набирането на служители – четете в новия брой на „Родопи войс”

hard admin

*

Top