Шизофреникът Бюлент закла единствения човек, който се грижеше за него – дядо си!?

„Бай Рамадан беше единственият човек на тази земя, който обичаше и се грижеше за Бюлент. 4-5 пъти го изкара от Психиатрията. Беше му гарант, че няма да прави бели. Случвало се е внукът да бие дядо си, но той казваше за него, че е мирен. Не искаше отново да го види в лудницата.  Бюлент пушеше по 3 кутии цигари на ден, парите ги даваше единствено бай Рамадан. Бащата на Бюлент не се интересуваше от него, затова внук и дядо живееха сами в къщата. Болката на стареца беше, че внукът му е болен. Страдаше, но го обичаше. Но как стана така, че Бюлент преряза гърлото на единствения човек, който мислеше за него – това никога няма да проумея”, заяви пред репортер на 24rodopi.com бивш съученик на 33-годишният убиец, който в нощта срещу петък закла дядо си в село Бял извор, община Ардино.
Младият мъж влязъл в стаята на дядо си с нож. Възрастният човек опитал да избяга навън. В ръката си той и в смъртта си държал шапката, без която не излизал никъде.
Бюлент завлякъл в коридора трупа, след което заключил вратата и отишъл да спи при другия си дядо, по майчина линия. На заранта осъзнал зверството, което е извършил и избягал в гората. Към 10 часа е арестуван в гората край село Срънско, на около 3 километра от Бял извор.
В РУП Ардино е образувано досъдебно производство срещу 33-годишен жител на с.Бял извор, общ.Ардино, който около 22 часа на 31.10.2013 год. прерязал с нож гърлото на 79-годишния си дядо с когото живеели в една къща, се казва в официалното съобщение на МВР. Оръжието на престъплението е открито. Извършителят, който по първоначални данни има психични проблеми, е признал за престъплението. Предстои разпит пред съдия на 33-годишния мъж, който вероятно ще бъде настанен в психиатрично заведение.
„Бюлент беше странен от дете, но състоянието му стана тежко към 22-рата му година. Три години беше учил в Кърджали. Казваше, че се е дрогирал твърде дълго време. Наркотиците и алкохола са го променили”, твърдят земляците на килъра. Той страда от шизофрения, убедени са те. Дядото е водел внука си през годините на различни места да го лекува. Търсел е лек за внука си и в народната медицина. Ходел е по врачки и лечителки в Мадан, Рудозем, Боян Ботево и т. н.
 
На снимката: Бай Рамадан е бил от най-търсените ковачи в Родопите
hard admin

*

Top