Школо от Момчилград ще си сътрудничи с лидера в образованието в Турция

Училища от Момчилград и община Нилюфер в Бурса ще си сътрудничат в сферата на културния и социалния живот. Сътрудничеството между ОУ „Д-р Петър Берон” и ОУ „Бахчешехир”се изразява в обмяна на опит в областта на образованието и възпитанието на учениците от начален етап, както и прилагане на нови методи на преподаване. Ще се осъществяват взаимни посещения на ученици и учители. Споразумението между зам.-директорите на ОУ„Д-р Петър Берон” Марияна Бибиновска и директора на ОУ „Бахчешехир” Шукрие Йозмерич бе подписано в Бурса в присъствието на кмета на община Момчилград Акиф Акиф и председателя на Сдружението на момчилградчаните в Турция Хасан Йозтюрк.
„Сътрудничеството между двете училища ще стимулира обмена на знания както между училищата, така и между учениците. Ще обединим усилия с колегите от Турция за разработване на нови общи програми и инициативи, които да допринесат за развитието на образованието”, изтъкнаха от ръководството на ОУ „Д-р Петър Берон”.
„Бахчешехир” е национална верига от частни детски градини, училища и университети, създадена през 1994 година за насърчаване качеството на образованието в Турция. С 48 основни училища, 35 детски градини, 17 гимназии и 10 университета в 25 области, веригата заема водеща позиция в южната ни съседка. Ръководството на „Бахчешехир” си е поставило за цел да достигне до 350 учебни заведения през 2023 г.
Споразумение за взаимно сътрудничество в края на 2013 г. подписаха също ЦДГ „Зорница” – Момчилград и ДГ „Зюбейде Ханъм” от град Чорлу, Турция. Ръководствата им се споразумяха за обогатяване на научните, културни и социални връзки помежду им.
hard admin

*

Top