Шлосер от ОЦК размахва два пистолета в „Еврофутбол“, уплашен се крие в тоалетната

Кърджалиец се призна за виновен в това, че е размахвал заплашително пистолети в пункт на „Еврофутбол” в Кърджали. Шлосерът от ОЦК Д. К. М. получи условна присъда.

В пункт на Еврофутбол на ул. ” Отец Паисий ” пред З.К.С., В.С.Й., Д.Н.К. и Н.Я.Н. размахал пистолет марка ” Ekol Firat Magnum ” кал. 9 мм и пистолет марка ” Voltran “, след което викнал на заключилия се в тоалетната на пункта З.К.С. – ” Хайде бе отворен, излез от тоалетната”.

Действията му са определени от съда като грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Наложено му е наказание „лишаване от свобода” за срок от девет месеца, като изпълнението се отлага за срок от три години.

Наложено му е още едно наказание, защото „при условията на продължавано престъпление държал огнестрелни оръжия – пистолет марка ” Ekol Firat Magnum” и пистолет марка “Voltran”, държал и взривни вещества – 12 грама механична смес от бездимен пириксилинов барут и бездимен нитроглицеринов барут и четири броя капсул – детонатори с алуминиева гилза тип КД № 8А, три броя със стоманена гилза тип тип КД № 8 С и един с медна гилза тип КД № 8М, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия”. За това си деяние наказанието спрямо Д. К. М. е лишаване от свобода за една година и шест месеца, като изпълнението се отлага за три години.

Съдът определя на подсъдимия  Д.К.М. едно общо най-тежкото наказание между посочените, а именно : наказанието “лишаване от свобода ” за срок от 1 година и 6 месеца, като отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от  3 години.

hard admin

*

Top