Шофьорът, блъснал жена и припаднал при окървавения й вид, бил без книжка?

Шофьорът на джип, който блъсна пешеходка и виждайки кървавата гледка припадна, е бил без книжка в момента на инцидента. Това твърдят свидетели на пътното произшествие, което се случи в неделния слеодебед, малко след 16 часа, на кръстовището на булевард „Христо Ботев” и новия мост в кв. „Възрожденци”.
От полицията ще дадат официална информация в понеделник до обяд.
„Видях две тела да лежат на асфалта. Жената беше паднала по очи, а мъжът – по гръб. Тръгнах да звъня на телефон 112 за блъснати двама пешеходци. Свидетели обаче вече се обадили и казаха, че джипът необяснимо защо дал на заден ход и блъснал жената. Шофьорът като видял какво е направил – припаднал”, разказа пред 24rodopi таксиметров шофьор. Той сподели, че на това кръстовище са ставали много катастрофи, защото движението тук не е организирано съобразно правилата.
„Никъде другаде не съм виждал на самото кръстовище да има автокъща. Може да е парцел и човекът да има право да продава коли втора употреба, но входът не трябва да е откъм кръстовището. Тук спират и потеглят МПС-та, чиито водачи са дошли да гледат други стари коли. Реално те потеглят от някакъв 5-ти ръкав на кръстовището за който няма светлини на светофарната уредба. Тези шофьори се престрояват малко талибанската и често съм бил свидетел на критични ситуации. Допълнително усложнение са сергиите в близост, сякаш е пазарче”, поясни таксиджията.
От години пък кърджалийци реагират, че тротоарите са заети от паркирали коли и често пешеходците слизат на булеварда по принуда.
Линейки са откарали и двамата пострадала в Центъра за спешна помощ в Кърджали. Няма опасност за живота им.
Снимки: Мюмюн КЕШЕ и Жельо МИХOВ
hard admin

*

Top