Шофьор-ром блъсна жена на „зебра“ след серия от нарушения, лъже полицаите: Тя сама падна!

Четири са пътните произшествия на територията на областта през последните два дни с пострадала жена и шофьор. 69-годишна пешеходка е била блъсната от “Фолксваген” с водач Х.М./32/, докато пресичала на „зебра”. Инцидентът е станал в петък около 14,30 часа на кръстовището между бул.”България” и ул.”Републиканска” в Кърджали. Пострадалата е била прегледана в Центъра за спешна помощ и освободена. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен му е акт.

„Циганинът дойде от пазара, откъм Айше Молла чешма. Направи ляв завой, към площадка „Спартак”, което е забранено. Блъсна жената. От колата излязоха към 7-8 човека и избягаха. Дойдоха полицаи, пред които шофьорът излъга: „Движех се направо, жената сама падна!”, разказаха очевидци на инцидента.

Между селата Рогозче и Овчево “Фолксваген”, управляван от Р.М./47/, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал “Опел”. Произшествието е вследствие на движение с несъобразена скорост. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. На виновния е съставен акт.

В резултат на движение с несъобразена скорост са двете пътни произшествия вчера. “Мерцедес” с водач Н.Х./24/ се блъснал в скат между Момчилград и село Звездел. Шофьор без книжка се е блъснал в скат с “Ланд Роувър” на изхода на Кърджали за Ардино. Ю.Л./27/ е отказал да даде кръвна проба за тест за алкохол. Прегледан е в Центъра за спешна помощ и освободен. Съставен му е акт.

hard admin

*

Top