Щабът за защита от бедствия започва проверки на техниката за зимно поддържане

До 15 ноември ще бъде проверена техниката на фирмите, които извършват зимното поддържане на пътищата на територията на областта. Ще бъде проверена и готовността за изтегляне на закъсали тежки товарни автомобили. Започват проверки и за наличието на определени количества пясък и сол.

Това стана ясно на заседанието на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, което се състоя в Областна администрация-Кърджали.
„Подготовката е добра. Имаме готовност за действия”, заяви комисар Христо Тодоров,  зам.- ръководител на щаба за изпълнение на областния план.
В заседанието участваха представители на Областната дирекция на МВР, Центъра за спешна медицинска помощ, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, Регионална здравна инспекция, „ЕВН – България Електроразпределение”, „В и К” ООД, Областно пътно управление, общини и ръководители на други териториални структури.
76 души са на хемодиализа на територията на областта и е създадена организация за хоспитализация в Кърджали на живеещите извън областния център. Проблем на територията на областта е липсата на приют за временно настаняване на бездомни хора през зимата, отчетоха още институциите на заседанието.  
hard admin

*

Top