Ще ми липсват хората и компютърът

"vspace="Василка ДИНЕВА
от отдел “Деловодство” в НАП – Кърджали

Усещането, че си дочакал времето да се пенсионираш е странно. От една страна се радваш, че си бил полезен десетки години, а от друга – ти е тъжно. Вече чувствам колко ще ми липсва сутрешното кафе с колежките, признава Василка Динева от НАП. 15 г. тя всяка сутрин потегля от Крумовград за Кърджали, където я чака работата в Деловодството. Надявам се, че за всеки човек съм намерила подходящата дума и съм му помогнала да свърши работата, за която е дошъл при нас, казва Динева, чиито трудов стаж изцяло е свързан с Данъчното – първо в Крумовград, после тук.
Всеки не е длъжен да чете закони и наредби, а и едва ли ще ги проумее без нужната подготовка, категорична е служителката. Според Динева е много важно младите да усвоят изкуството да общуват с клиентите. И да не забравят, че личните им преживявания и неприятности са до прага на офиса. Динева признава, че благородно завижда на колежките си. Сега те имат възможност постоянно да обогатяват професионалните си знания, да учат езици и най-важното да работят с компютри. Тази техника отначало я плашела. Но много скоро разбрала, че ползата е огромна, че само с компютър може да отхвърли толкова много работа, която преди с пишещата машина отнемала дни.
Знам, че на никого не е приятно да идва в Данъчното, за да дава от парите си. Но това е възможност да вложиш и своя дял за общото добро.
Какво ще прави тя след пенсионирането? Ще си почине малко. После със сигурност ще бъде полезна с познанията си на някоя фирма или институция в Крумовград.

Статия: в. Нов Живот

hard admin

*

Top