Юнал Тасим – зам.-министър на земеделието?

Крумовградчанинът Юнал Тасим ще бъде предложен от ДПС за зам.-министър на земеделието, разкриха за 24rodopi източници от движението.
Той беше два мандата в парламента и се сочеше за един от най-близките съветници на Ахмед Доган по въпросите на земеделието. Тасим, който е един от най-големите производители на бял риган в страната, разкри порочна схема при опита на министър Лидия Шулева да продаде „Булгартабак”. След неговите разкрития сделката не се осъществи, а министърът на земеделието Мехмед Дикме бе уволнен. За разлика от други бивши депутати, които не бяха номинирани за новия парламент, Тасим не се обиди и през цялата кампания неотлъчно бе до лидера Лютви Местан.
ДПС ще номинира трима министри в програмното правителство на Пламен Орешарски твърди “Стандарт”, позовавайки се на източници от Движението. До окончателното обявяване на състава на кабинета по-късно днес е възможно все пак да настъпят промени.
Както вече 24rodopi писа, засега неофициалната информация е, че дългогодишният депутат Хасан Адемов ще поеме социалното министерство, депутатката Искра Михайлова, която не е член на ДПС – екологията, а професорката по синтаксис Марияна Георгиева-Бенчева – образованието.
Хора на ДПС ще бъдат излъчени и на по-ниските нива във властта, като зам.-министри. От движението ще искат и шефове на агенции. Дългогодишният депутат от Кърджали Юнал Тасим е фаворит за зам.-министър на земеделието. Колегата му Неджми Али пък е спряган да поеме експертна позиция в Министерството на отбраната.
hard admin

*

Top