Яз. „Студен кладенец“ изненада плажуваща двойка, спасиха бедстващите с лодка

Младеж и девойка бяха извадени вчера от водите на Арда с лодката на спасителното звено при хасковската пожарна, съобщават тамошните медии.

Сигналът за бедстващите бе подаден около 16 часа. Двамата били на плаж и се къпали в реката, когато бил изпуснат язовир “Студен кладенец” и замалко щели да бъдат завлечени от приливната вълна. Те намерили убежище на остров до моста край стамболовското село Долно Черковище.

Екипът на пожарната спаси пострадалите с помощта на гумена спасителна лодка. Тя е дълга 4 метра и е оборудвана с мотор “Ямаха”, 20 конски сили.

Хасковските медии припомнят, че лодката влезе в действие на 9 юли. Тогава от воден капан в землището на димитровградския квартал Черноконево бяха спасени 75-годишният Ламбо Сандърмов и Тодор Тончев (72 г.). След щастливия финал на инцидента димитровградският кмет Иво Димов заяви, че общината ще купи спасителна лодка, за да не разчита единствено на хасковската.

Както вече 24rodopi.com писа,  в средата на юни пък младеж се заключи в багажника на повлеченото му от Арда возило. Хасковлията паркирал колата си близо до реката, за да плажува. Нивото на водата обаче рязко се повишило пак от започналото контролирано изпускане на ВЕЦ “Студен кладенец”. Тогава младежът бе спасен от маджаровските пожарникари.

hard admin

*

Top