Яне Янев иска касиране на изборите в Турция

Лидерът на партия „Ред, законност, справедливост” (РЗС) Яне Янев ще подаде днес в Министерски съвет жалба за касиране на изборите.
“Ще посочим нови данни, които досега не са разгласявани. Имаше груби фалшификации в Турция – те започнаха с формирането на избирателните списъци, направени са с мъртви души. Имената, които са дописани, не отговарят на документите за самоличност. Това ни казаха хора, които са присъствали. Комисията се е състояла по двама души. Един и същи човек е влиза 10 пъти с 10 различни карти”, разказа Янев в “Здравей, България” по „Нова телевизия”. По негова информация емисари на ДПС се представяли за служители на турското правителство и вземали картите на хората и в деня на изборите им ги връщали.
„Не може от Република Турция да ни избират депутатите в България. Във Видин и Враца няма нито един турчин, а ще имат народни представители от ДПС. Поне 5 мандата на ДПС трябва да бъдат премахнати заради изборните нарушения”, категоричен е той.
Очаквано ДПС победи партията на Касим Дал в Турция. Както вече 24rodopi писа, за движението, ръководено от Лютви Местан, в южната съседка гласуваха 41 653 души, докато Народна партия „Свобода и достойнство”, с председател Корман Исмаилов, бяха пуснати  6 300 бюлетини.
hard admin

*

Top