Яни Янев е вр. и. д. главен секретар на Областна администрация, никой не знае кога ще има конкурс за титуляр

Яни Янев е временно изпълняващ длъжността (вр. и. д.)”главен секретар” на Областна администрация в Кърджали до провеждане на конкурс. Това съобщиха за 24rodopi.com от екипа на областния управител Бисер Николов. Той трябва да обяви конкурс и да посочи критериите за определяне на фаворита, но за целта трябва да получи указания от Министерски съвет.
Допреди месец Янев оглавяваше една от двете дирекции в администрацията – за управлението на държавните имоти. Той е зам.-председател на Върховния комитет на тракийците в България и лидер на Регионалното тракийско дружество “Димитър Маджаров” в Кърджали.
Ще припомним, че БСП и ДПС в Кърджали се договориха социалистите да посочат областния управител и единия от заместниците, а от движението да бъдат излъчени зам.-областен управител и главен секретар. БСП се спря на Бисер Николов от гражданската квота за областен управител и партийния активист Назми Мюмюн за заместник. От ДПС посочиха Муса Сеидахмед за зам.-областен управител, а бившия кмет на Черноочене Неджатин Салим за главен секретар, като се надяваха най-късно до октомври и последният да бъде назначен.
Неизвестно защо от правителството бавят обявяването на конкурса за главен секретар.
Постът на главния секретар на Областната администрация е конкурсна длъжност. Конкурсът се обявява от областния управител и се провежда в Министерски съвет по силата на Закона за държавния служител и Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители.
Минималните и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, са следните: Лицето да е български гражданин или гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, да е навършило пълнолетие, да не е поставено под запрещение, да не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и да не е лишено по съответния ред от правото да заема съответната длъжност; висше образование; образователна степен: магистър; професионален опит: минимум 6 години или присъден минимум ­І младши ранг.
На главния секретар може да се определи заплата между 900 и 2 100 лева.
Според неофициални източници, конкурсът за главен секретар на Областна администрация в Кърджали ще бъде обявен след 2 месеца, като кандидатите трябва да защитят концепция за стратегическо управление на тема „Административно ръководство, координация и контрол върху дейността на Областна администрация – Кърджали”. Най-добрите ще бъдат допуснати до интервю.
Не е изключено Кърджали да остане без титулярен главен секретар до изборите за евродепутати, на които тракийските дружество в страната да подкрепят кандидатите на Коалиция за България.
На снимката: Яне Янев води хорото на последния тракийски форум в Кърджали

hard admin

*

Top