ІІ серия: Баща и син Маринови не са искали да убиват Малкия Роко – условни присъди и по 10 000 лева обезщетения

Александър Маринов Христов и синът му Тончо Александров Маринов не са искали да убиват Емил Йосифов Христов (Ерсун Рашид). До този извод стигна и новият състав на Окръжния съд в Кърджали, който се произнесе по делото за жестоко пребития малък брат на Роко.
Баща и син Михайлова са признати за виновни, в това, че на 14.04.2010 г. в Кърджали са причинили средна телесна повреда на Ерсун, изразяваща се в проникване в черепната кухина и причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота. Осъдени са на наказание „Лишаване от свобода” за срок от по 2 години и 6 месеца.
И двамата са признати за невиновни, че са направили опит умишлено да умъртвят Ерсун, нанасяйки му удар с бухалка в задната горна част на лявата половина на теменната област на главата, като деянието е извършено по хулигански подбуди и е останало недовършено по независещи от волята им причини.
Изпълнението на така наложеното наказание „лишаване от свобода”, се отлага за срок от 5 години.
Други трима от подсъсимите са признати за невиновни по повдигнатите обвинения.
Александър Маринов и синът му Тончо са осъдени да платят по 10 000 лева обезщетение на Емил Христов. Гражданският иск към двамата бил за по 40 000 лева.
Ще припомним, че делото се гледа повторно, след като бе върнато от Върховния касационен съд в Кърджали. Адвокатите на Ерсун обжалваха първите присъди на Окръжния съд, който даде ефективни присъди на баща и син.
Както тогава 24rodopi.com писа, Александър Маринов и синът му Тончо Маринов бяха осъдени на по две години “Лишаване от свобода” за нанесения побой на Емил (Ерсун) Йосифов Христов – Малкия Роко. Кърджалийският Окръжен съд реши още баща и син да платят и по 10 000 лева обезщетение на Христов.
Припомняме, че на 14 април 2010 г. около 15 души нападнаха с бухалки и тояги Христов зад сградата на ОКС в Кърджали, на около 30 метра от Паспортна служба. Двама от биячите бяха арестувани тогава, а на Христов бяха извършени две животоспасяващи операции. Той беше пет дни в кома.
Делото бе отлагано повече от година и половина, защото Александър Маринов се лекуваше в София. Адвокатът на Христов искаше 17 години затвор за Маринови и по 40 000 лева обезщетение.
Окръжният съд отново оправда напълно баща и син Маринови по повдигнатото обвинение за опит за убийство.
24rodopi.com
hard admin

*

Top