„Саварона” гради парка в Крумовград

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отхвърли жалбата на асеновградската фирма „Запрянови – 03” ООД, която оспорва класирането на „Саварона” ЕООД в Кърджали за изпълнител на реконструкцията на парка в Крумовград. До средата на декември ще сключим договор с фирмата за реализирането на проекта, съобщи зам.- кметът на общината Мария Христозова.
Кърджалийското дружество спечели търга през септември сред 14 фирми от цялата страна. Стойността на проекта е 1,4 млн. лв. „Саварона” трябва да го изпълни за 9 месеца. Ще бъдат изградени арка откъм ул. „Княз Борис”, детска площадка със зона за отдих, фонтан с водна каскада. В парка ще има и лятна естрада, велопътеки. Всички редки растителни видове ще бъдат запазени, ще посадят и нови.
С проекта за реконструкция на парка общината кандидатства по европейска програма „Обновяване и развитие на населените места”. В началото годината кметът Себихан Мехмед подписа с ДФ „Земеделие" договора за финансирането. През септември стана ясно, че комисията по търга за избор на изпълнител на проекта с председател инж. Абидин Хаджимехмед е предпочела „Саварона”. От фирма „Запрянови -03”, която също бе сред кандидатите, внесоха жалба в КЗК.
Снежана БОРИСОВА
Любимото място за отдих на крумовградчани след 9 месеца ще има съвсем друг изглед

Спасов

*

Top