1.Лютви Местан; 2. Дама; 3. Мъж до 35 год., но шефовете още мислят

Дама да бъде на второ място в кандидат-депутатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Това поискало от Ахмед Доган и Лютви Местан областното ръководство на ДПС на днешното заседание в „Сараите” в столичния квартал „Бояна”, за което първи 24rodopi съобщи.
Три часа продължило така нар. заседание „Кърджалийска листа”.
Младежкото ДПС край Арда пък настоявало третото място да е за номиниран на възраст до 35 години.
Бивш депутат също щял да бъде в челната петица, за да има баланс и да гарантира приемственост.
Както вече писахме, Местан ще е водач на листата.
Доган и Местан са заявили пред 15-те човека от областното ръководство, че пълният списък ще бъде обявен в петък вечерта. Не е изключено обаче списъкът да бъде запазен в тайна до събота. Очаква се разгласата да стане малко преди 16.00 часа на 6 април, когато Лютви Местан ще внесе документите в Районната избирателна комисия в Кърджали.
След днешното заседание в централата се заговори, че Айхан Етем, известен като човек на Ремзи Осман, ще заеме третото място. Това обаче бе опровергано от източници от МДПС с твърдението „Етем може да е в листата, но доста по-назад. Заради гафовете в последната година, той ще донесе повече негативи, ако е в тройката”.
От МДПС поясниха, че 5-6 човека от списъка с номинациите отговарят на условията за 3-тото място.
„Очаква в листата да има баланс между мъдростта и младостта, и между мъже и жени. Дали сме пълен картбланш на ръководството да подреди листата, съобразно очакванията на избирателите”, заяви след края на заседанието областният лидер Бахри Юмер.

—————————————————————–
Намери автомобил от най-бързоразвиващия се сайт за коли в България!

hard admin

*

Top