1 септември: Служебният премиер решава кой ще смени Бисер Николов

Служебният премиер Георги Близнашки ще реши на 1 септември кой ще смени областния управител на Кърджали Бисер Николов, който излиза в отпуск заради участието си в предсрочните парламентарни избори.
Както вече 24rodopi.com писа, Милко Багдасаров регистрира на 31 август кандидат-депутатската листа на „БСП лява България”. №2 в нея е Бисер Николов от гражданската квота.
Правителството ще заседава извънредно в понеделник.
Един от двамата заместници на Бисеров – Муса Юсуф, също е отпускар заради участието си в кандидат-депутатската листа на ДПС, в която заема 7-ма позиция. Другият заместник – Назми Мюмюн, и главният секретар Неджатин Салим, нямат предизборни ангажименти. Един от двамата може да стане вр. и. д. „областен управител”, каквото са правилата при отпуски във връзка с избори. Не е изключено обаче Близнашки да назначи нов областен управител, както процедира в други области. 5 са имената, които са на бюрото на служебния премиер, като най-популярен е общинския съветник в Кърджали Огнян Иванов, разкриха за 24rodopi.com осведомени източници.
Ако Близнашки реши Кърджали за има временен областен управител и се спре на Назми Мюмюн или Неджатин Салим, решение ще има в понеделник. Ако е решил да назначава нов човек, решението ще бъде обявено на редовното заседание в сряда, поясниха още източниците.
24rodopi.com
hard admin

*

Top