1. Филиз Хюсменова; 2. Делян Пеевски; 3. Илхан Кючук; 4. Емине Гюлестан или Неджми Али? Младежкият лидер с най-много номинации

Филиз Хюсменова е фаворит първото място в листата на ДПС с кандидатите за евродепутати. Делян Пеевски очаква да бъде зарадван от лидера Лютви Местан, че ще е №2. Третото място най-вероятно ще бъде за лидера на МДПС Илхан Кючук. За 4-тата позиция членовете на Централното оперативно бюро обсъждат номинациите на момчилградчанката Емине Гюлестан и джебелчанина Неджми Али.
Този вариант е бил обсъждан между лидера Местан и почетния председател Апмед Доган, разкриха за 24rodopi.com източници от централата. В момента ЦОБ на ДПС заседава.
Министърът на екологията Искра Михайлова се спряга за №5, а новият член на НЕК 27-годишният Мустафа Ахмедов за №6 в листата, в която ще бъдат записани 17 души.

На заседанието, на което за първи път публично се обсъждат номинациите, бе  съобщено, че най-много номинации от местните структури има лидерът на младежката организация, Илхан Кючюк – 28.
На второ място е депутатът Делян Пеевски с 25, а на трето евродепутатът Филиз Хюсменова – 18. Хюсменова беше водач на листата на партията при предишните два евровота – през 2007 и 2009 г.

Четвърти е зам.-министърът на отбраната Неджми Али (18), пети – министърът на околната среда и водите Искра Михайлова (14). На шесто място е настоящият член на Европейския парламент Метин Казак с 14 номинации.

.

hard admin

*

Top