10 села без ток, най-много паднали дървета има в района на Далджата и „Белите брези”

Продължават усилията на пожарникари и спасители за отстраняване на последиците от силните ветрове на територията на страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В област Габрово 136 населени места са без ток, в област Кърджали – 10, а в област Сливен – 26. Екипите на електроразпределителните дружества работят за отстраняване на авариите.Най-дълго без ток са били жителите на крумовградското село Джанка. Без ток останаха и в Резбарци заради скъсани електропроводници (на снимката).
От началото на денонощието до момента са подадени 105 сигнала за паднали дървета, опасни предмети, отнесени покриви на постройки.
Най-много паднали дървета в Източните Родопи има в района на Далджата и туристически комплекс „Белите брези”. Огромно дърво е повалено и на входа на Ардино.
По информация на Министерството на околната среда и водите се отчита понижаване или застой на нивото на реките на територията на страната. В районите на реките около високите планински места се регистрира постепенно понижаване на водните нива.
hard admin

*

Top