10 села избират кмет на „поправителен“ днес

1 ноември 2015-та ще бъде изборен ден за жителите на 10 села в област Кърджали.
В пет села от общините Ардино, Кирково, Крумовград и Момчилград битката ще е между кандидатите на ДПС и ГЕРБ. В други 3 села от общините Кърджали и Крумовград надпреварата е между ДПС и независими кандидати за кметове на кметства.
Както вече писа, в ардинското село Теменуга на „поправителен” кандидатът на ДПС Хълми Садуллах ще се изправи срещу Ерджан Мурадов от Реформаторския блок след 6:6 на първия тур.
В Жълтуша се състезават Карамфил Димитров от ДПС и Красимир Даматов от ГЕРБ.
В община Кърджали, 380 избиратели в Чифлик ще решат кой е по-добър за кмет – Сейхан Салим от ДПС или независимият кандидат Нефиде Али. В Бели пласт балотажът е между Ерай Мюмюн от ДПС и независимият Тасим Осман.
В община Момчилград втори тур ще има само в село Татул, където по списък има 70 избиратели. На 25 октомври 47,62 % от татулци гласуваха за Мустафа Мустафа от ГЕРБ, а за Адифе Мустафа от ДПС – 46.03 %.
В Крумовградско на „поправителен” са три села. В Малък Девесил 351 избиратели ще избират между Бисер Чаушев от ГЕРБ (28,91% на първи тур) и Славчо Каменов от ДПС (36.97 %).
В Аврен 368 избиратели трябва да посочат коя от двете дами, победителки от първия тур, трябва да стане кмет – Здравка Солакова, издигната от Инициативен комитет за независим кандидат (40.70 %) или и Милена Алекова от ДПС (36.05 %). В Черничево спорят Иван Иванов от ДПС и Асен Гуджев от БСП.
В община Кирково балотажи ще има в две села. В Чакаларово за кметския стол ще спорят Христо Кръстев от ДПС (47.61 % на първи тур) и Стефан Календжиев от ГЕРБ – (46.98 %). Тук избирателите са 1209.  В Самокитка балотажът е между Хюсеин Хаджъбекир от ГЕРБ и Ембие Хюсеин от ДПС.
Ще припомним, че в общините Джебел и Черноочене втори тур на изборите за кметове на населени места няма да има.
В 336 кметства от общо 370 в област Кърджали победата на първи тур е на ДПС, ГЕРБ спечели 23 кметства, а независимият Емил Искренов стана кмет на Пъдарци.
Ще припомним, че в 188 кметства кандидатът бе само един.
В 182 кметства в 7-те общини регистрирани за кметове бяха двама и повече кандидати. В селата с двама кандидати битката бе основно между ДПС и ГЕРБ. Двете партии издигнаха на „Местни избори`2015″ в 7-те общини съответно 369 и 152 кандидати за кметове на населени места.
24rodopi.com
hard admin

*

Top