10 туристически маршрута предлага община Стамболово

“Туристически гайд” на български и английски издаде община Стамболово. Илюстрованото със снимки и карти издание предлага богата информация на любителите на екологичния и културния туризъм, за които са разработени 10 маршрута. Заснет е и документален филм за природните и историческите забележителности на територията на общината.
Това стана реалност благодарение на спечелен от администрацията проект на стойност 253 752 лв., чийто срок е 2 години. Целта е осъвременяване на туристическата инфраструктура и привличане на нови туристи.
По част от интересните маршрути днес преминаха представители на туристическия бизнес. Край село Долно Черковище групата разгледа интерактивната изложба “Биоразнообразието в долината на Арда”. Тази година тя е посетена от близо 2 хиляди туристи, сред които англичани, холандци и белгийци. Биноклите се насочиха и към и прелитащите лешояди- част от 87-те вида хвъркати, които се срещат по тези места.
Малко известните скални ниши “Кован кая”, останките от крепостта Асара, Лъвската скала, тракийската гробница в райoна на Хамбар кая привличат все повече посетители. Сред най-посещаваните обекти е и седемстенната мюсюлманска гробница край Кралево.
В Стамболово, където се урежда туристически център, е подредена изложба от снимки на туристически атракции и местни забележителности, екологични пътеки в региона, мегалитни паметници, народни традиции и обичаи в селата на общината. На възлови места ще бъдат монтирани информационни табла и пътеуказателни табели.

Златка Михайлова, Хасково

—————————————————————–
Страхотен пътеводител за планинари и туристи – виж повече тук!

hard admin

*

Top