100 борчета красят Звездел

  • Акцията е част от кампанията “Да засадим дърво” на парламентарната комисия по околната среда и водите

"Валя ФЛОРИДИС
100 борчета засадиха вчера децата от момчилградското село Звездел в двора на училище “Н.Й.Вапцаров” . Така в община Момчилград бе дадено началото на кампанията “Да засадим дърво”, която е по инициатива на парламентарната комисия по околната среда и водите под патронажа на президента Георги Първанов.
Борчетата са предоставени от Регионалното управление по горите.

За да поощрят децата, тук бяха кметът на Момчилград Ердинч Хайрула, зам.-кметът Ерол Мехмед, началникът на Регионалното управление на горите в Кърджали Айнур Ибрямова, шефът на Държавно лесничейство в Момчилград Цвятко Чакъров.
С грамота и тениска, подарък от лесничейството в Момчилград, бяха отличени победителите в конкурса за рисунка, посветена на опазването на горите. На първо място се класира Сейнур Тургай от 4 клас, а от основния курс бяха отличени момичетата от 8 клас, които са участвали с най-много рисунки. По предложение на кмета на Момчилград наградените творби ще бъдат поставени в сградата на общината.
Инициативата да опазим гората е на президента Георги Първанов, обърна се към децата Айнур Ибрямова. Тя идва след многото пожари през миналото лято, когато заради високите температури и небрежното палене на огън загубихме част от горския фонд. Гората е на всички нас и ние трябва да я опазим, добави тя.
Кметът Ердинч Хайрула връчи на директора на училището грамота за участие в инициативата и подари на децата две топки с пожеланието да са не само първенци по шахмат, но и по баскетбол и футбол.
Да засадим дърво, да се грижим за него и да го опазим, това е мотото, под което работим от няколко години и е вече практика в нашето училище, заяви директорът Юсеин Халил.
Дворът на школото в Звездел е красива градина. По инициатива на директора всяка пролет децата засаждат по 50 фиданки. Вчера в кампанията “Да засадим дърво” се включиха децата от Нановица. Днес кметът Ердинч Хайрула ще гостува и на възпитаниците на училището в Равен, които също ще се включат в акцията.

източник: в. Нов Живот
информация: [link=https://krumovgrad-bg.com]https://krumovgrad-bg.com[/link]

hard admin

*

Top