11 кърджалийски социалисти участваха в конгреса на БСП, левицата предлага 450 лева минимална работна заплата

БСП предлага минимална работна заплата от 450 лв. в рамките на мандата, майчинството да бъде обвързано с минималната заплата, да има 80 % увеличаване на пенсиите и преустановяване на покачването на пенсионната възраст.
Това е новината от заседанието на 48-ия конгрес на БСП, на което БСП си постави за цел да спечели парламентарните избори през юли.
От област Кърджали участваха единадесет делегати. Двама от тях – Стефан Данаилов и Милко Багдасаров бяха в ръководството. Мотото на форума бе “За нова социална България”, съобщават от БСП в Кърджали.
Социалистите приеха   политическа рамка на кампанията, която ще бъде основа за предизборната програма на партията за вота през юли. Акцент в нея е социалната политика, свързана с “радикална промяна” при спечелване на парламентарния вот в полза на по-добрия начин на живот на обикновения човек,  увеличаване стандарта му на живот, разкриване на 250 000 нови работни места, преориентиране политиката към възраждане и стабилизиране на малките и средни предприятия.
Сред ключовите приоритети за БСП са развитието на науката и на образованието и модернизиране на здравеопазването.
„Цените на лекарствата трябва да се върнат в поносимите им граници. Държавата трябва да финансира социално значимите болести”, отбеляза  в своя доклад лидерът на партията Станишев. По време на заседанието от делегатите бяха гласувани и 16 предложения за промени в Устава на БСП.
hard admin

*

Top