11 помашки лидери от Турция на обиколка в Родопите

Книгата на Ефрем Моллов „Има ли бъдеще Велика България или защо бе скрита историята на помаците” ще бъде преведена на 4 езика

Лидерите на 11-те помашки дружества в Турция посетиха Кърджали. В продължение на 4 дни те гостуваха в няколко населени места в Родопите, а в Пловдив се състоя срещата им с най-известния помак в България – Ефрем Моллов.

Помашките дружества в Турция са обединени във Федерацията PODEF, съобщиха пред 24rodopi.com лидерите, които в Джебел се срещнаха с областния лидер на ДПС Бахри Юмер.

„Проведохме срещи в 4 области. В Смолян се видяхме с нашите приятели от Дружеството за културен обмен в Родопите”, поясниха лидерите.

„Наши организации има вече в Западна Европа, най-голяма подкрепа получаваме в Хамбург”, заяви лидерът на Европейски институт „Помак” Ефрем Моллов.
Неговата книга „Има ли бъдеще Велика България или защо бе скрита историята на помаците” ще бъде преведена на четири езика. Изданието в което се твърди че, помаците са потомци на прабългарите, запазили исляма и не приели християнството ще има преводи на персийски, турски, английски и руски. Моллов определя покръстването на българите като най големия грях на княз Борис I, който бил разделил народа ни.Моллов също така твърди,че потомък на скрития хан на прабългарите ще спаси страната ни от разрухата.
Заради книгата си Моллов бе обект на досъдебно производство. Прокуратурата го обвини в насаждане на религиозна омраза. Производството бе прекратено.
„Докато разследването срещу мен е спряно, срещу ст. н. с. Николай Овчаров продължава”, каза Моллов. Археологът Овчаров се разследва за насаждане на етническа омраза.
24rodopi.com
hard admin

*

Top