130 първолаци в Момчилград получиха учебни пособия от кмета Акиф Акиф

Всички 130 първокласници в община Момчилград получиха комплект с необходими ученически пособия в първия учебен ден. Общо 1355 ученици прекрачиха прага на девет учебни заведения, от които шест общински училища, две професионални гимназии и едно духовно училище.
Кметът Акиф Акиф удари първия учебен звънец в СОУ „ Н. Й. Вапцаров” и посрещна първокласниците в класните им стаи. Той поздрави ученици, преподаватели и родители, пожелавайки им успехи през новата учебна година.
„Днес най-много се вълнуват първокласниците, които за първи път прекрачват училищния праг. От вас зависи какво тесто ще бъде замесено в това училище и какви ще са бъдещите граждани на България”, обърна се той към преподавателите. „Бъдете сигурни, че ако сме заедно и задружни, ще успеем да подобрим образованието и в община Момчилград, и в България. Нека разберем, че по-добър стандарт на живот и повече работни места се постигат единствено ако има образована нация”, отбеляза в словото си Акиф Акиф.
По-късно градоначалникът посети духовното училище в Момчилград, където 130 ученици, разпределени в 8 паралелки от 9 до 12 клас, започват редовните си занятия.
Секретарят на Общината Джейлан Сюлейман присъства на откриването на учебната година в ОУ „Д-р Петър Берон”. Там ученици, родители и преподаватели прекрачиха школския праг с кутия за дарения. Както е известно, училището се присъедини към инициативата „Дари надежда вместо цветя” в помощ на районите, пострадали от наводненията. С парите от неподарените цветя ще бъде ремонтирана учебната сграда, друга част от средствата ще бъдат дарени за пострадалите от наводнението. Заместник-кметът Ерол Мехмед удари първия звънец заедно с учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров” в село Звездел.
24rodopi.com
hard admin

*

Top