15 години затвор и 400 000 лева кръвнина за убийството след мача в Миладиново

15 години затвор постанови съдът за 34-годишния Бахтияр А. от Миладиново за убийството на Исмаил Е. от село Сестринско. Убиецът ще плати и 400 000 лева на близките на Исмаил.
Както вече 24rodopi писа, трагедията се разигра след футболен мач между Миладиново и Конево  през май м. г..
Двамата били заедно на селищния празник на Миладиново в неделния ден. Изгледали футболната среща, след което седнали в местната кръчма, стопанисвана от сина на кмета на Миладиново. 31-годишният Исмаил бил бивш футболист и дори за малко играл в срещата.
Между двамата е възникнала свада, която завършва с убийство и един ранен.
34-годишният Бахтияр поискал цигара от Исмаил, който дошъл за празника от село Сестринско. Получил я, но не я харесал и я изхвърлил. Раздразненият мъж напуснал заведението, прибрал се в дома си, въоръжил се с нож и причакал съселянина си отвън. Избухнал спор и 34-годишният намушкал с нож в гърдите и корема 31-годишния. При разправията пострадал и 23-годишен, който се намесил да предотврати скандала. Той бил наръган в крака. Пострадалите са били транспортирани в Центъра за спешна помощ. Прободеният на две места е бил настанен в хирургичното отделение, а по-леко раненият бил прегледан и освободен. Няколко часа след произшествието 31-годишният починал в болницата. Това станало към 6 часа призори.
Извършителят на престъплението е издирен и задържан в полицейското управление в Кърджали в 03.30 часа. Ножът, който е бил използван, е открит и иззет.
Съдът признава Бахтияр А. за виновен, че умишлено умъртвил Исмаил, като му налага наказание “Лишаване от свобода” за срок от 15 години при първоначален “строг” режим на изтърпяване на наказанието в затвор. Убиецът  трябва да заплати на близките на  31-годишния мъж  обезщетение в размер на 400 000 лв.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативния съд  в Пловдив в петнадесетдневен срок.
                                                                
Още по темата – четете в „Родопи voice
hard admin

*

Top