15 от ДПС пред зам.-посланика на Германия: Източните Родопи се обезлюдяват, младите се установяват в Западна Европа

Цвета Караянчева: Милко Багдасаров се държи като 4-ти депутат от ДПС

 

Близо 15 членове на Областния съвет на ДПС изразили пред зам.-посланика на Германия у нас Райнхард Крап тревога от обезлюдяването на региона и от факта, че младите и трудоспособни, с добра професионална квалификация хора се насочват за работа към страните от Западна Европа.

Дипломатът и екипът от политическия отдел на германското посолства са били на неофициална визита в Кърджали на 21 август.

“Няма нищо лошо в това, че младите хора отиват на Запад, Германия няма нищо против “свежата кръв”, която българите вливат в нашата икономика. Президентът Росен Плевнелиев също е работил в Германия, а сега е държавен глава”, казал дипломатът.

Основната цел на зам.-посланика е била подготовката на културната седмица “Германия празнува в Кърджали”, планирана за края на октомври т.г.

Райнхард Крап е ръководител на политическия отдел в посолството на Германия у нас и замества като временно управляващ посланика във всички области в посолството и извън него, както е посочено в сайта на мисията. През юли т.г. посланиците на Германия и Франция излязоха с обща позиция за политическата ситуация в България.

Подобни срещи Райнхард Крап е провел и с областните лидери на ГЕРБ и БСП в Кърджали.

В местната централа на бившите управляващи обаче разговорите са били изцяло насочени към политическата ситуация у нас. Депутатът от ГЕРБ и областен председател на партията Цвета Караянчева заяви, че зам.-посланикът се интересувал от отношението им към политиките на сегашното правителство, от ситуацията в момента в Кърджалийския регион, както и от протестите в столицата.

“Гостът искаше да узнае какви са ролята и мястото на ГЕРБ на регионално ниво. Задаваше въпроси за работата ни с етносите, дори и за мястото им при реденето на изборните листи. Той поиска и мнението ни за това дали скандалите от предизборната кампания са повлияли на подкрепата за нас и на избирателната активност. Впечатли се както от нарасналия брой на общинските ни съветници, така и от взаимодействието между БСП и ДПС”, твърди Караянчева пред Бгнес.

“Депутатът от левицата Милко Багдасаров се държи като народен представител от ДПС. Така на практика партията им има не трима, а 4 депутати от Кърджалийско”, коментира Караянчева.

—————————————————————–
Маркови парфюми с до -60% отстъпка за всички клиенти !!!

hard admin

*

Top