15 села в Кърджалийско са без ток, прекъснат е пътят Красино – Морянци, Крумовица се покачила с 1,5 метра

15 населени места в област Кърджали са без ток след падналите валежи. Това са Люляково в община Кърджали, Крън, Стрижба, Малкоч, Тихомир и Фотиново в Кирковско и други девет населени места на територията на Черноочене – Каблешково, Пряпорец, Минзухар, Габрово, Комунига, Даскалово, Ябълчене, Железник и самият общински център, съобщиха от Областна администрация.
Спирането на ел.захранването е заради наводнени трафопостове. Като цяло най-сериозни са пораженията в община Кирково, където сумарно са отчетени най-големи количества дъжд – 234 л/кв.м в Кирково и 129 л/кв.м в Бенковски. /257 л/кв.м са измерени в Момчилград, 173 л/кв.м в Токачка/. В района на селата Вълчанка и Кремен има активирани свлачища, но пътищата са проходими. Общинският яз. „Амбарица” се изпуска контролирано. Поради разрушен водосток от придошлите води е прекъснат пътя между селата  Красино и  Морянци, община Крумовград, но за населението е осигурен обходен маршрут. Очаква се днес на мястото да пристигне строителна техника за възстановяване на трасето.
Нивото на р. Крумовица се е покачило с 1,5 м. Залята е помпената станция за питейна вода на Крумовград, но водоподаването не е спряно. Екипи на „Пожарната” изпомпват водата. През последните 24 часа аварийно спасителните групи са се отзовали на повече от 30 сигнала за произшествия – отводнявали са сгради, отстранявали са паднали дървета, спасявали са домашни животни, блокирани от водата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top