16 наши мажоретки очароваха страната на викингите

16 ученици oт мажоретен състав „Орфей” на СОУ “Петко Рачов Славейков” с ръководител Димитър Димов и хореографи Димитър Кондиков и Елена Кондикова бяха на 7 дневно посещение при своите приятели-партньори от град Мелбу, кралство Норвегия.
Посещението на кърджалийци е резултат от спечелен проект по Програма „Младежта в действие”, като координатор е училището от Норвегия- MELBU SKOLEKORPS.
Младежкият проект протече в две фази: първата бе през лятото на 2012-та и е свързана с посещението на норвежките ученици в Кърджали, а втората бе сега – в края на август. Славейковци се завърнаха от страната на сьомгата, тундрата, фиордите и викингите на 27 август.
Името на проекта е „От дълбините на Тролфиорд до висините на Перперикон”, а целта бе обмен на културни ценности между младежите на България и Норвегия.
За целта младежкия духов оркестър от град Мелбу, Норвегия съвместно с танцов състав „Орфей” на СОУ”Петко Рачов Славейков” изнесоха на 24 и 25 август представления в градовете Стокмаркнес и Мелбу. Те преминаха при голям интерес и бяха горещо аплодирани от местното население.
Също така нашите ученици се запознали с бита, обичаите, традициите на тази далечна северна страна. Домакините се постарали да покажат най-интересните места и неща в областта им, като сред тях са:  корабен круиз до Тролфиорд (един от най-красивите и посещавани фиорди в страната); разходка с платноходка; посещение на музея на ледените фигури в град Своелер.
Общата група от 36 души проведе и „WORK SHOP” на тема „България и Норвегия, две така далечни страни които намират общ език благодарение на младежкия културен обмен”.
hard admin

*

Top