170 дка гора изпепелена край Еровете, 150 души гасиха стихията

170 декара борова гора и 50  декара сухи треви и храсти са изгорели в землището на село Еровете, община Кирково при пожар, който бушува няколко часа вчера, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
Както вече 24rodopi.com писа, сигналът е подаден в 11,40 часа.
Около 150 огнеборци, полицаи, служители на Държавното горско стопанство, гасачески групи от селата Бенковски, Дрангово, Еровете и хора от местното население са се включили в овладяването на стихията. Няколко часа след подаването на сигнала пожарът е бил потушен. Причините са в процес на изясняване. Пожарен екип и 11 горски служители дежурят на мястото на произшествието за бърза реакция при евентуално възобновяване на огнището.
Екип на службата в Крумовград, подпомогнат от двама служители на Държавното горско стопанство и 10 души от гасаческите групи на селата Кандилка и Тополка и трима от доброволното формирование към общината, е потушил запалени сухи треви в землището на село Кандилка. Седем огнеборци са загасили горящи треви в Момчилград, Кърджали и в гробището на село Светулка.

Късо съединение в електроинсталацията е предизвикало пожар в товарен автомобил в село Светулка. Екип на звеното в Ардино е загасил пламъците. Изгоряла е електроинсталацията.

—————————————————————–
На училище с нов екип ADIDAS,PUMA,NIKE,REEBOK от магазини SPORTDEPOT!Виж промоциите тук

hard admin

*

Top